Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Θεραπευτικού Προγράμματος Αγία Σκέπη

Το πρόγραμμα εθελοντών στοχεύει να εμπλουτίσει τη δημιουργική απασχόληση νεαρών ατόμων που βρίσκονται στο νέο Κέντρο Εφήβων της Αγίας Σκέπης για απεξάρτηση, στην περιοχή Λατσιά-Γέρι.

Δείτε τις ανάγκες μας πιο κάτω και αν έχετε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες, γνώσεις ή ταλέντα, μοιραστείτε τα μαζί μας.

Σε πρώτο στάδιο, προσδοκούμε να απασχολήσουμε τέσσερα έφηβα κορίτσια, ηλικίας 15 με 18 χρονών, με τις πιο κάτω δραστηριότητες:

Μάθημα πλεξίματος - Δευτέρα απόγευμα 4:00-5:00 (δοκιμαστικά, αναλόγως εκδήλωσης ενδιαφέροντος)
Μάθημα ηλεκτρονικών υπολογιστών - Δευτέρα απόγευμα 5:15-6:15
Μάθημα Αγγλικών - Τρίτη πρωί 10:30 – 11:30
Μάθημα φωτογραφίας - Τετάρτη απόγευμα 4:00–5:00
Μάθημα μαγειρικής – Παρασκευή πρωί 9:00-12:00

(Τελευταία ενημέρωση 15/06/19)

Αν επιθυμείτε να συμβάλλετε εθελοντικά σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Έμιλη Μιχαήλ στο 22283242.  Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μεγάλο αριθμό ατόμων, παρακαλούμε για την κατανόηση σας.    

Ποια είναι τα κριτήρια για εθελοντισμό στην Αγία Σκέπη;

Εναρμόνιση με την φιλοσοφία πλήρης απόχης από ουσίες

Υψίστης σημασίας για την επίτευξη του στόχου του Προγράμματος, δηλαδή της αποτελεσματικής αποκατάστασης εξαρτημένων χρηστών, είναι η αποφυγή έκθεσης των μελών σε οποιαδήποτε ουσία, όπως και η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς σε ουσίες (έστω και αν τα ίδια τα μέλη το επιδιώξουν).

Αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά την μαριχουάνα αλλά και την χρήση αλκοόλ το οποίο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, πρέπει να αποφεύγεται ακόμα και στην μαγειρική (στην ετοιμασία εδεσμάτων όπως τα αφέλια, λουκάνικα, γλυκά με λικέρ).  

Καθώς μια φαινομενική αθώα έκθεση μπορεί να κοστίσει στο μέλος μήνες θεραπείας, θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει αρμονία στην αντίληψη μισθωτού και εθελοντικού προσωπικού γύρω από το ζήτημα.

Καθαρό ποινικό μητρώο

Βάση νομοθεσίας τα άτομα που έρχονται σε επαφή με τους ανήλικους πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.  

Το μητρώο θα πρέπει να προσκομισθεί από τα νέα μέλη της ομάδας εθελοντών.

Έντυπα αιτήσεων για πιστοποιητικά μπορούν να εξασφαλίζονται από οποιοδήποτε αστυνομικό σταθμό ή τους παρακάτω συνδέσμους:

  1. Αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου (Νόμος 73(I) 2004)

  2. Αιτήσεις για Πιστοποιητικά Λευκού Ποινικού Μητρώου - Αίτηση για έκδοση Πιστοποιητικού - Περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, (Νόμος 91(Ι) του 2014) Αρθρο 22(6)).